"Traditia spune ca ouale pentru Paste se vopsesc numai în culoarea rosie, care simbolizeazå sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Se aleg pentru vopsit ouale mari, având coaja cât mai neteda, fara asperitati. Înainte de a fi vopsite, ouale se spala cu grija în apa rece, apoi se fierb într-un vas cu apa în care se adauga si putina sare. Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, în functie de cât de tari vrem sa iasa. Totusi, nu se vor fierbe prea mult, pentru a nu se crapa coaja. Între timp, în alt vas cu apå pus la fiert, se dizolva vopseaua pentru oua, adaugând si o lingura de otet. Când ouale sunt fierte suficient, se scot cu ajutorul unei spumiere si se cufunda în vasul cu vopsea. Se lasa timp de aproximativ 10 minute, dupa care se scot si se sterg bine cu o foaie de hârtie alba sau o coala de sugativå, pânå se usucå pe toate pårtile, ca sa nu ramâna pete pe suprafata lor. Dupå ce se mai racesc, se ung peste tot cu o bucåticå de slanina (sau cu o mica pensula înmuiata în ulei) apoi se lustruiesc cu o cârpa moale, curata, pentru a le da strålucire." - fragment extras din cartea : SUPLIMENT RETETE DE PASTE gustoase si sanatoase cu denumirea de origine geografica a produselor alimentare.Puteti descarca aceasta carte cu 32 pagini ideale pentru perioada ce va veni-SARBATOAREA PASTELUI.Download carte aici
Oua rosii-Traditia spune ca ouale pentru Paste se vopsesc numai în culoarea rosie
"Traditia spune ca ouale pentru Paste se vopsesc numai în culoarea rosie, care simbolizeazå sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Se aleg pentru vopsit ouale mari, având coaja cât mai neteda, fara asperitati. Înainte de a fi vopsite, ouale se spala cu grija în apa rece, apoi se fierb într-un vas cu apa în care se adauga si putina sare. Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, în functie de cât de tari vrem sa iasa. Totusi, nu se vor fierbe prea mult, pentru a nu se crapa coaja. Între timp, în alt vas cu apå pus la fiert, se dizolva vopseaua pentru oua, adaugând si o lingura de otet. Când ouale sunt fierte suficient, se scot cu ajutorul unei spumiere si se cufunda în vasul cu vopsea. Se lasa timp de aproximativ 10 minute, dupa care se scot si se sterg bine cu o foaie de hârtie alba sau o coala de sugativå, pânå se usucå pe toate pårtile, ca sa nu ramâna pete pe suprafata lor. Dupå ce se mai racesc, se ung peste tot cu o bucåticå de slanina (sau cu o mica pensula înmuiata în ulei) apoi se lustruiesc cu o cârpa moale, curata, pentru a le da strålucire." - fragment extras din cartea : SUPLIMENT RETETE DE PASTE gustoase si sanatoase cu denumirea de origine geografica a produselor alimentare.Puteti descarca aceasta carte cu 32 pagini ideale pentru perioada ce va veni-SARBATOAREA PASTELUI.Download carte aici
Din partea casei:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu