Asa cum am promis, revin cu un preparat din peste absolut delicios.
Avem nevoie de:
- cod
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 lamai
- leustean proaspat
- piper boabe, piper macinat
- ulei de porumb
Mod de preparare:
Codul daca este congelat se decongeleaza, atentie pestele nu se decongeleaza prin soc termic, se lasa la temperatura camerei pana se decongeleaza. Se curata si se taie in jumatate.
Codul daca este congelat se decongeleaza, atentie pestele nu se decongeleaza prin soc termic, se lasa la temperatura camerei pana se decongeleaza. Se curata si se taie in jumatate.
Vom pregati condimentele pentru peste. Intr-un bol se pun: aproximativ 10 linguri de ulei de porumb, se rade coaja de pe o lamaie (nu cojiti partea alba pentru ca este amara), se stoarce zeama dintr-o lamaie, punem sare, piper boabe cat puteti lua odata intre degete, curry, ghimbir. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie este bine sa fie sarata mai tare decat trebuie, dar nu cu mult. Sarea intrand in peste.
Ceapa.
Ceapa se taie rondele, se pune pe o farfurie si sa sareaza. Se lasa 2-3 minute la odihna.
Se ia o punga in care sa incapa tot pestele, se introduce pestele in punga, acea combinatie de ulei, condimente si zeama de lamaie inclusiv ceapa. Se amesteca bine in punga pana ce tot pestele este condimentat. Se lasa la frigider 30-40 minute.
Cat timp pestele sta la frigider, curatam un morcov un pastarnac. Morcovul se taie jumatate rondele, jumatate in felii lungi, pastarnacul la fel. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pentru ca la cuptor sa prinda o crusta crocanta. Dupa ce sunt fierti se dau cu piper din abundenta si cu vegeta.
Pestele se pune pe tava cu pielea in sus, pentru a deveni crocanta. Se adauga zeama lasata in punga peste el, la fel procedam cu ceapa, iar morcovii si pastarnacul se pun prin spatiile libere din tava, dar si putin peste peste. Se taie o lamaie rodele, dar inainte curatita de coaja si o punem peste peste, cam 2 felii pe o bucata.
Introducem pestele in cuptorul incalzit si se lasa 30-40 de minute la aproximativ 200 grade, in mijlocul cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate si zeama ce este pe langa se pune cu o lingura peste peste. Mai punem o lingura de ulei peste el si peste legume pentru a prinde acea crusta crocanta si adaugam leustean tocat marunt, dar lasam si niste frunze intregi pentru aspect. Se mai lasa 10 minute la cuptor.
Totul este gata, pe farfurie se pune putin din toate, se poate servii cu o garnitura de orez, dar eu il prefer gol, doar cu ce se gaseste prin tava.
POFTA BUNA!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu