Un produs Blogger.

Redimensionarea automata a imaginilor cu ajutorul max-widht in blog

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Adaugarea unor poze in blog nu se face cu aceeasi dimensiune iar unele ies cumva din " orbita" formatului de postare.Nu toate pozele se pot incadra in spatiul de postare.Se vad urat si de cele mai multe ori incarcarea devine pentru cei cu internetul mai slabut destul de chinuitoare.Un truc pe care-l apreciez este redimensionarea automata a imaginilor cu ajutorul Max-widht.Nu-ti imagina ca ar fi o masina de stors dimensiuni intretinuta cu combustibil ideal.Este un simplu cod Css care poate simplifica foarte mult toate activitatea de adaugare a pozelor in fiecare articol.
La ce bun acest mic truc pentru a fi adaugat in blog?Simplu.Permite setarea unei latimi maxime pentru imaginile tale si le redimensioneaza in mod automat in cazul in care depasesc valoarea stabilita de tine.
Proprietatea acestui mici linii de cod este aceea ca iti permite sa setezi o latime maxima , iar daca o imagine este mai mare decat acea valoare va fi automat redimensionata.Inaltimea imaginii este calculata automat,ceea ce inseamna ca imaginea nu este denaturata.


Pasul [1] Intra in contul tau de blog blogger.com >> Aspect >> Editati HTML si bifeaza casuta din colt dreapta al sablonului in dreptul caruia scria : "Extindeţi şabloanele control".


Pasul [2] Cauta aceasta linie de cod :
]]></b:skin>


Pasul [3]




Pasul [4] Inaintea liniei de cod gasita la pasul 2 adaugati aceasta linie de cod:
.post img {max-width:500px;}
Pasul [5] Salvati.


Nota: Se poate face o simpla si singura modificare in ceea ce priveste dimensiunea.Inlocuiti cu o alta valoare ceea ce scrie cu albastru daca nu accepti aceasta ca toate imaginile tale sa se dimensioneze la valoarea de 500 px.


Din partea casei:

1 comentarii:

Colonelul spunea...

super! mi-a fost de mare ajutor!

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements