Un produs Blogger.

O poveste de vis in centrul Chisinaului!

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Titlu: O poveste de vis in centrul Chisinaului!
Descriere:
Welcome!De ce Moldova?

R.Moldova este situata intre Nistru si Marea Neagra la Vest, la Nord riurile Nistru si Ceremus si la Sud fluviul Dunarea,riurile Milcov, Putna si Siret. Aflindu-se in Sud-Estul Europei, Moldova are granite cu Romania la Vest, iar la Nord, Sud si Est vecineaza cu Ucraina.

Cricova, este unul dintre cele mai mari beciuri din lume (150km). Beciurile de la Cricova ar putea pretinde pe drept sa se numere printre minunile lumii, deoarece aceste galerii ce se intind pe sub localitatea Cricova, reprezinta un adevarat oras subteran, cu strazi si bulevarde. Fiecare strada se numeste in conformitate cu marca vinului: Cabernet, Aligote, Feteasca, Sauvignon, Riesling…Secretul principal al originalitatii vinurilor de Cricova il reprezinta conditiile climaterice unice ale depozitelor subterane, unde se creaza aceste bauturi nobile. O semnificatie importanta pentru beciurile de la Cricova o au si salile de degustare aflate la adincime in pamint, cum ar fi: ”La fundul Marii”, ”Casa mare”, ”Sala de conferinte” etc, unde se desfasoara diverse actiuni ca : degustari oficiale si mai putin oficiale, intilniri la nivel inalt etc. Productia beciurilor de la Cricova este urmatoarea:
-Vinuri spumante clasice: Cricova (demi/sec 0,75l); Moldova (demi/sec 0,75l) s.a.


- Vinuri spumante naturale: Cricova (demi/dulce 0,2l); Cricova(demi/dulce 1,5l); Cricova(rosu 0,75l)s.a.


-Vinuri de colectie: Cabernet (0,7l); Codru(0,7); Dionis(0,7l); Pinot(0,7l); Vin nobil(0,7l); Cahor(0,7l)s.a.


-Vinuri de marca(de calitate): Aligote(0,75l); Cabernet(0,75l); Codru(0,75l); Chardonnay(0,75l); Sauvignon(0,75l/0,187l);s.a


-Vinuri de consum curent: Corsaro(0,7l); Natali(0,7l); Cabernet(0,75l); Merlot(0,75l)s.a.
Benny D’Arigo producatorul si exportatorul de vinuri din Italia, oaspete al Hotelului Bella Donna, www.hotelbelladonna.md, vizitind beciurile de la Cricova a ramas uimit de calitatea si originalitatea acestor vinuri.
Din punct de vedere a turismului rural in Moldova sunt foarte multe locuri frumoase care se merita de v...citeste tot articolul aici
Keyword-uri: Ziua copilului, chisinau,
IP Address 92.114.163.174

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements