Un produs Blogger.

De ce se tem bărbații de femeile puternice?

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Cu toate ca nu am o vârstă înaintată, îndrăznesc sa ma întreb: "De ce se tem barbatii de femeile puternice?"
Nu de putine ori, mi s-a intamplat sa citesc diferite articole pe aceasta tema, dar nu am inteles niciodata motivul.
Ma regasesc printre citatele : "Femei interesate sa avanseze in societate", "Femei care doresc sa devina independente", si altele de acest gen.
Am auzit foarte multe povesti ale unor femei singure, care par, cel putin, sa aiba tot ceea ce-si pot dori....Excluzand familia....La fel, am auzit o sumedenie de fraze, din partea reprezentantilor sexului tare, de genul "E prea buna pentru mine"...
In fond, de ce? Nu cumva idealul femeii din secolul XXI este cel al unei reprezentante puternice, independente, educate...preferabil cu ceva bani pusi in cont? Aaa..mai trebuie sa mai fie si frumoasa, eleganta, inteligenta..Oare nu acesta constituie idealul oricarui barbat?
Am postat acest mesaj in speranta ca nu sunt singura persoana care are asemenea intrebari....Poate va gasi cineva timp sa-mi raspunda si mie.

Din partea casei:

8 comentarii:

Hrista spunea...

daca aceste ganduri vin din partea unei d-re/doamne atunci numai tu singura esti raspunsul la una din intrebarile din articol.

Ma gandesc ca daca femeia devine o intrebare pentru un barbat, atunci barbatul detine raspunsul la aceasta intrebare.

Curajul de a-si spune dorintele si gandurile pe aceeasi lungime de unda cu barbatii a creat aceasta 'moda' ca femeia sa fie considera altfel decat este in realitate.

Ma duc cu gandul la femile din anturajul meu si acestea isi doresc o anumita pozitie si situatie prin prisma posibilitatilor nebanuite oferite de contextul in care traim. Daca pana acum barbatul era cel care era un deschizator de drumuri, acum si femeia este o parte integranta a acestui proces fiind mai activa si prezenta la tot ce se intampla.

Si in plus serviciile si optiunile destinate femeilor au crescut atat de mult incat am impresia uneori ca se da o mai mare atentie femeilor decat se ofereau pana acum barbatilor. Vezi si industria farmaceutica, cosmeticelor au explodat in ultimele decenii..bun subiectul de postat.

Hrista spunea...

si inca o remarca : doar barbatilor slabi le este teama de femei puternice.

O femeie puternica este o femeie care stie ce-si doreste si incearca sa transfere 'dependenta' de barbat prin insasi dorintele si curajul propriu de a trai ceea ce simte.

Anonim spunea...

Da, am observat si eu acest lucru...si ironia sortii este ca noi ii vrem exact pe aceia care ne spun: "Nu sunt indeajuns de bun pentru tine", dupa care ne parasesc. Ok, si de ce nu incearca sa fie buni? Sau prefera calea usoara...??

Hrista spunea...

sa fie bun nu este acelasi lucru cu a fi puternic... Poate trebuie sa cunosti ce anume iti trebuie cu adevarat la celalalt..cineva vorbea de completare.

Unknown spunea...

Ma gandesc ca unii barbati prefera sa detina controlul din mai multe puncte de vedere si e oarecum normal sa fie contrariati de personalitatea si vointa femeii de langa ei. In mod normal un barbat care are ceva experienta nu este speriat ca are langa el o femeie frumoasa, desteapta, puternica, ambitioasa...si a.s.m.d.

Doar stiti ce se zice: in spatele unui barbat puternic este intotdeauna o femeie puternica!

Hrista spunea...

@ioana asteptam sa o poate spuna totusi cineva cineva ( tot o d-ra )

Anonim spunea...

Adevarat...si in plus, mereu am crezut ca daca nu am fi existat noi, femeile, barbatii nu ar fi scris nici un vers, nici macar un rand de proza. Nu ar fi existat razboaie, mari inventii, nu ar fi existat viata. Asadar, ramaneti datori!

Unknown spunea...

Majoritatea barbatilor slabi se tem de aceste tipuri de femei. Un barbat matur in gandire nu ar gandi astfel, sau cel putin nu unul egoist. La urma urmei un barbat care isi doreste o femeie langa el o va accepta si o va trata ca pe un egal si se va mandri de reusitele ei, iar femeia puternica nu va accepta niciodata sa fie dominata.

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements