Un produs Blogger.

Romanii fura orice

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Traim intr-o tara plina de hoti! Asta e cert...Fie ca asta este "meseria" principala, fie ca este activitate secundara, tot mai multi se ocupa cu asa ceva. Incepand de la copii si pana la cei mai in varsta, de la avocati si pana la parlamentari, toata lumea fura. Vorbim astazi despre cultul "hotiei". De ce suntem inclinati spre asa ceva, ce ne determina sa furam orice si ce tehnici se aplica. Furam pentru ca nu avem ce manca sau furam pentru ca ne place sa furam?

Aflu ca nu stiu ce tigani (da, tigani!) au reusit sa sustraga clopotnita si cristelnita dintr-o biserica. Politistii au gasit obiectele bisericesti acasa la un "patron" de topitorie. Intrebati fiind de unde au obiectele bisericesti, cei implicati au strigat la unison: de foame le-am luat, ca nu avem ce manca! Pai bine-bine, nu ai ce manca, dar ai 20 de ani. Poti sa muncesti, cel putin teoretic! Dar noua nu ne place sa muncim, nu? Daca s-ar putea sa dam numai "tunuri" ce bine ar fi! Scuza asta "de foame" mie mi se pare total depasita, nu are nicio relevanta, este un mare bullshit. Romanii fura pentru ca nu le place sa munceasca, asta e clar. Daca ar exista intr-adevar foamea pe care o invoca s-ar apuca de munca. De ce spun asta? Pentru ca munca le-ar asigura un venit sigur, fie el cat de mic, ar avea un venit sigur, necesar pentru acoperirea foamei. Daca te ocupi cu furtul, nu ai un venit sigur. Simplu! Si ei stiu asta, dar veniturile din hotie sunt mult mai mari, pentru ca intotdeauna se gaseste ceva de furat, ulterior de vandut.

Din partea casei:

2 comentarii:

Hrista spunea...

ideea este simpla : romanul fiind inventiv a putut sa-si 'lucreze' compartamentul in asa masura incat a putut face trecerea de la comunism la democratie doar prin 'bisnita'.

Si strainii sunt inventivi doar ca ei au invatat aceasta schimbare de regim,implicandu-se la nivel comun si nu prin filozofia strainului in propria tara.

Razvan Ianculescu spunea...

Dar nu vorbeam de bisnita, asta este alt subiect la fel de amplu. Vorbeam despre viermele din capul lor: tre` sa fur ceva, tre` sa iau ceva. Nu am nevoie de obiectul ala dar simt ca vreau sa-l fur, trebuie sa-l fur, trebuie sa`l am, am o satisfactie nebuna sa il sustrag.

Despre asta vorbim :))

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements