Un produs Blogger.

Sa plecam...sau sa schimbam?

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

De multe ori m-am gandit cum ar fi ca maine sa nu ma mai trezesc in Romania...maine sa nu mai vad nedreptatea din tara noastra, sa nu mai vad cum se promoveaza indobitocirea poporului roman prin emisiunile de doi bani ce acapareaza toate canalele. Nu mai poti deschide televizorul ca se vorbeste numai de Liviu Varciu, Bianca si mai stiu eu cine. 

Am ajuns un popor care este interesat de ultimele cumparaturi ale tinerelor ce apar la tv doar pentru ca au aratat ce a trebuit, cui a trebuit. Oare chiar asta se afla intre prioritatile noastre?
Ne intereseaza lumea mondena, analfabetii care apar in emisiuni regizate doar ca sa se faca de ras? 

Eu vreau sa cred ca poporul roman e mai mult decat atat si sunt destul de multi care realizeaza ca nu suntem numai in criza economica, ci si in criza culturala. 
Si sunt destui care nu se mai uita la tv si care spun apoi in cercul lor de prieteni, plini de mandrie: "Eu nu ma uit, frate, la tv!" Insa, nu se uita pentru ca au realizat cat de inutila e emisiunea Happy Hour, dar si ca putem trai si fara sa stim cu cine s-a mai certat Bianca Dragusanu, sau nu se uita pentru ca nu au timp?
Hai sa schimbam, sa luptam pentru viitorul nostru, sa nu ne amestecam in masa care prefera sa spuna "Asta e...nu avem ce sa facem", putem sa facem daca luam atitudine, daca suntem siguri de noi insine. Trebuie sa facem asta, nu mai e timp sa asteptam, pentru ca rating-ul spune ca sunt multi cei care urmaresc "Nora pentru mama" si nu numai . 

Si apoi, noi suntem viitorii jurnalisti, viitorii profesori, avocati, hai sa fim cinstiti si sa facem lucurile asa cum trebuie pentru a destepta poporul nostru, si nu pentru a-l tampi.

Din partea casei:

6 comentarii:

Diete Verbale spunea...

lucrurile se vor schimba cand fiecare dintre noi se va trezi. incet , incep cate unul din 10 remarca lipsa de orice in orice emisiune difuzata pe tv.

Diete Verbale spunea...

inca nu este timpul sa ne schimbam decat atunci cand nu vom mai fi tentati sa fugim de noi. acum 8 din 10 oameni care ar pleca in strainatate s-ar duce cu un gand bine infipt in sufletul lor : sa vina peste ceva timp , sa-si cumpere o masina [ de preferat un bemve :) ], sa-si traga niste ochelari pe inserat in club si masina pe post de boxe..
Inainte de a pleca sa incercam sa ne gandim cum am putea sa fim atunci cand ne-am intoarce si daca am putea sa facem ceva acum, nu atunci!

Diete Verbale spunea...

strainatatea nu inseamna o schimbare de situatie, mai inseamna si o schimbare de mentalitate.ok
si revii acasa, printre fratii si prietenii de cartier..aceleasi glume, printre ei si cativa moldoveni [ nu am nimic cu moldovenii:) ] unii se drogheaza, altii fura..tu? tu ai ceva banet strans si incerci sa faci ceva. nu-ti prea iese si constati in cel mai crunt mod ca banii cheltuiti pentru supravietuire si aici, si acolo nu-ti percet dobanda pentru ceea ce cheltui..

Anonim spunea...

Eu sustin o schimbare de mentalitate, puterea de a realiza ce e cu tine pe pamant. Si mai rau e ca e prea multa lume care vede doar bani in fata ochilor. De exemplu, am intrebat copiii carora le predau dictie, ce vor sa fie cand o sa se faca mari si toti mi-au spus ca vor sa aiba bani, masini, hoteluri, sa se mute in Hawaii...asta in conditiile in care sunt in clasa intai. Nimeni nu mai vrea sa fie pompier, doctor, sa salveze lumea...vor sa le pice bani din cer. Asta e problema noastra.

Hrista spunea...

nu asta este problema noastra. Problema este ca cei care sunt acum pompieri , doctori sunt tocmai cei care dau tonul acestor 'dorinte'

Hrista spunea...

iar copii se simt respinsi. De ce? Dintr-un simplu motiv : se simt negati de proprii parinti. Poate doar 1 dintr-o 100 se mai vrea casatorit a doua oara cu aceeasi persoasa. Pragul dintre talent si obisnuit a devenit atat de mare ( s-a muncit mult pana sa se ajunga aici ) incat talentati sunt doar cei ascunsi de saracie iar cei obisnuiti sunt considerati manelisti hip-hop.

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements