Un produs Blogger.

Vine primavara!

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Azi a venit primavara. Bineinteles ca nu avea cand sa vina decat intr-o zi de joi. Azi e Joi si e Joy, tam tam! In minunatia asta zi de Joi, prima zi de primavara din 2011 vorbim despre vreme, despre cum ne influenteaza ea. Cum se face ca starea noastra este mereu in acord cu vremea si de ce este bine sa fie soare indiferent de temperatura inregistrata in termometre. Mie imi place Soarele, urasc ploaia!


In vara lui 2010, ajuns la capatul rabdarii, am spus "Abia astept sa vina iarna!". Si nu pentru ca  "ardeam" de nerabdare sa fie frig, ci pentru ca "ardeam" si atat. Efectiv simteam ca ard, a fost foarte cald, va aduceti aminte? Va aduceti, normal. Ei bine a venit iarna si mi-a placut, mi-a placut pana saptamana trecuta, cand nu am mai rezistat si am spus-o: "Vreau sa vina vara!". Stiu ca nu am niciun drept si rememorez perfect momentul in care mi-am dorit sa vina iarna, asta-vara. Am rezistat vreo 5 luni, dar am ajuns la capatul rabdarii, m-am saturat de geaca, m-am saturat de vant rece, bocanci, fular, fes, zapada si asa mai departe. Nu mai vreau gheata decat in pahare! Am zis!

Toata lumea se plange de stari de greata, de frig, dureri de stomac, dureri de cap, toata lumea vrea sa vina primavara, sa vina caldura! Si eu m-am alaturat lumii...vedeti cum este omul? Cand este cald, e prea cald, cand vine frigul dorit atat de mult, e prea frig...Credeam ca gandul pe care mi l-am insurubat foarte bine in minte in vara (constientizarea caniculei) imi va tine de cald toata iarna, dar iata ca am cedat, e prea frig si dureaza prea mult. Nu aveam practic niciun drept moral sa cer sa vina caldura, dat fiind faptul ca atunci cand era cald mi-am dorit frigul, este "peste picior" si nu este drept, nu? Citeste continuarea articolului pe ianculescuhimself!

Din partea casei:

5 comentarii:

Hrista spunea...

esti primul care a inteles cum trebuie sa posteze un titlu al unui articol care deja a mai fost postat prima data.
Impartit in mai multe parti acest post s-ar putea 'degera' mai repede..parerea mea :) chiar si asa imi place ca ai curajul de a descriere o stare si niste momente numite primavara

Hrista spunea...

primavara a rasarit pentru dimineata asta prin soarele ce incearca sa-si faca loc si in privirea noastra.

Trebuie doar sa privim cu ochii noastri prin chiar gandurile bune puse deoparte peste iarna ce parca s-a speriat si a plecat.

Razvan Ianculescu spunea...

Eu mi-am obisnuit cititorii cu analize ample asupra unui subiect. Crede-ma ca asta este un post relativ scurt :)

Treaba cu titlu este suficient de logica incat sa fie inteleasa de oricine...de ce este asa o "realizare"?

Sa ne bucuram de primavara! :)

Hrista spunea...

@razvan ma bucur pentru comentariu si reactia ta. Esti multumit daca cititorii tai pot accepta aceste subiecte ample. Intre un post amplu, unul scurt cu 'portite' de interpretare si un post care genereaza comentarii eu as alege a 2-varianta.

Sa ne oferim aceasta zi de primavara prin iesiri la plimbare!

Razvan Ianculescu spunea...

ideea este ca asa m-am obisnuit, dar nu urmarind ceva anume. Mie imi place sa dezbat, amplu. In fond, asta este un mare dezavantaj, pentru ca vorbim despre timp, nu toata lumea se incumeta la citirea unui articol almplu, asta e clar, dar mie asa imi place.

Atata timp cat fac treaba asta doar din placere, fac asa cum imi place si doar asa cum imi place. Ca genereaza sau nu comentarii asta chiar este ceva care nu conteaza :) Nu vreau sa ma intelegi gresit, dar nu comment-urile reprezinta "miezul" :)

Sa ne bucuram, azi e chiar mai frumos decat ieri!

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements