Un produs Blogger.

INTERVIU: Interviu cu un tanar blogger

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

1. Cu cine avem onoarea sa ne prezinte cateva franturi din experienta sa de blogger ?

Ma numesc Adelin, un blogger tanar, de 17 ani si jumatate care crede in mediul online si totodata este pasionat de lumea virtuala. Am intrat in blogosfera cu aproximativ 2 ani in urma, detinand mai multe bloguri, dar pentru ca acestea nu au avut succes, am considerat ca e mai bine sa ma las. Intr-un final am revenit asupra deciziei
de a ramane,si cred ca am facut o alegere corecta. Scriu constant pe blog, lumea imi citeste articolele, uneori chiar sunt criticat. Dupa cum bine stiti tot timpul apar critici la nivelul blogului sau asupra celui care posteaza articolele, insa eu le primesc ca pe un sfat.

2.Blogul s-a transformat pe rand de la o simpla pagina de internet la o adevarata opinie marcanta in viziunea online.Cum se numeste blogul tau?De cand ai acest blog?

Un Blog Banal. Il destin de 6 luni si jumatate si sper ca acesta sa aiba o viata cat mai lunga. In curand vreau sa fac o schimbare, mai exact sa trec de la platforma blogspot, la un domeniu propriu.

3.Cum iti descri blogul in fix 10 cuvinte?

Un blog care te atrage datorita articolelor interesante si interactive.

4.Care crezi ca este cea mai buna modalitate de a atrage cititorii , implicit de a avea trafic pe blog?

In primul rand trebuie sa scrii in mare parte articole originale, facute de tine. Daca-ti umpli blogul cu clipuri video sau cu articole la care ai dat copy/paste sunt sigur ca nimeni nu te va citi. Pentru inceput cred ca ar trebui sa le comunici prietenilor si celor apropiati despre blogul tau, apoi totul vine de la sine. Vreau sa dau un exemplu:
Prietenul X scrie pe un forum despre blogul tau si multi utilizatori de internet vor deveni interesati. In al doilea rand trebuie sa scrii articole intr-un mod regulat, deoarece cititorii se vor obisnui sa-ti acceseze blogul de cateva ori pe zi. Acum depinde si de modul in care postezi articolele. Chiar daca ai multe idei, nu
le exprima pe toate in aceeasi zi si nu crea multe articole pentru acele idei. Pastreaza-ti impresiile si parerile, creeaza aproximativ 2-3, maxim 4 articole pe zi si totul va fi perfect.

5.Ce insemna a scrie pe blog atunci cand ai postat primul articol in blog?

Pentru inceput aveam nenumarate idei si chiar nu stiam cu care sa incep. Aveam un sentiment ciudat pentru ca mi se parea greu sa fac trafic si sa-mi atrag cititorii, insa lumea nu s-a sfiit sa citeasca, si din fericire toti au fost multumiti.

6.Ce ai inteles in plus fata de acea perioada de inceput cand ai scris primul articol fara de astazi,cand esti la al n-lea articol postat in blog?

Am inteles ca trebuie sa scriu mai mult, mai bun si sa fie pe placul cititorilor. Am inteles ca acestia nu vor acelasi subiecte care apar toata ziua in mass-media, asadar am incercat sa le ofer ceva diferit de fiecare data cand am postat.

7.Ce sfaturi ai oferi unei persoane care si-ar incepe astazi un blog si ti-ar cere niste sfaturi ( nu fi zgarcit cu raspunsul la aceasta intrebare )

Cateva din raspunsurile precedente pot fi considerate sfaturi. Pentru inceput toti oamenii care isi creeaza un blog au tendinta de a se lasa dupa aproximativ 2-3 luni. I-as sfatui sa nu faca asta, pentru ca in viitor vor avea de castigat intr-un mod aparte. As mai avea de precizat ca nu toata lumea se pricepe sa scrie pe blog. Toti spun
ca e foarte usor sa faci bani din blog. Ei de ce nu fac? Bloggingul nu este o munca usoara, ba dimpotriva este foarte grea. Nimeni nu se gandeste ca autorul articolului poate petrece ore intregi documentandu-se sau poate ca acesta a sters un anumit articol pentru a-l imbunatati.

8.Care este tema centrala despre care ai vrea sa vb in postari si discutii mai dese?

Nu am o anumita tema pe care sa ma axez tot timpul. Scriu despre ce este "de ultima ora" in special, insa mai impartasesc si idei proprii.

9.Aceste raspunsuri se vor posta in 99boguri si dorim ca acest articol sa poarte un titlu ales de tine.Ce titlu ai pune acestui set de intrebari?

Interviu cu un tanar blogger

10.Aceste intrebari si raspunsuri se vor posta in 99bloguri purtand un titlu ales de tine la punctul 9.La aceste intrebari vor raspunde si alte persoane.Te rog scrie o intrebare la care va raspunde cel care va completa intrebarile de mai sus plus intrebarea ta.(indiferent de tema,interes..o intrebare la care sa raspunda urmatorul)

Pana cand esti dispus/a sa ramai in blogosfera?

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements