Un produs Blogger.

Infectiile Unghiilor - Onicomicoza

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Multi oameni au unghiile de la picioare ingrosate sau decolorate .Aproximativ 50% din aceste unghii anormale sunt cauzate de o infectie fungica a patului unghial , a matricei sau a unghiei .Din punct de vedere medical acest tip de infectie se numeste onicomicoza. Infectiile unghiilor afecteaza pana la 3% din populatie , in special in tarile dezvoltate si sunt mai predispusi barbatii decat femeile , mai frecvent dupa varsta de 40 de ani .
Cauzele frecvente ale infectiilor sau ciupercilor unghiale sunt :
- incaltaminte stramta care preseaza degetele de la picioare intr-un mediu cald si umed .Acest mediu este perfect pentru dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor .
-traumele minore ale unghiilor pot permite invazia unei ciuperci .
-baile comune precum strandurile pot expune picioarele la infectii .
- o scadere a sistemului imunitar . (diabeticii sunt pedispusi ).
Diagnosticul unei infecţii a unghiilor
Nu toate unghiile ingrosate sau decolorate indica o infectie fungică. Exista alte boli care pot duce la exfolierea unghiilor , unghiile ingrosate sau decolorate precum : psoriazis, eczema sau lichenul plan. Este important ca aceste infecţii fungice ale unghiilor sa fie diagnosticate corect, deoarece tratamentul este costisitor si de lungă durată.
In cazul in care aveti o suspiciune referitoare la unghiile dvs, apelati la medicul dermatolog care in urma unor teste o sa puna un diagnostic corect.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements