Un produs Blogger.

Classic rock (rock clasic) - Country - Cover - Cubop

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Classic rock (rock clasic) - Este atât un format de radio, cât si un gen muzical, care se concentreaza asupra celor mai familiari si mai cunoscuti artisti si albume rock ale sfârsitului anilor ’60 – ’70 si începutului anilor ’80.

Country - Termen generic pentru muzica ce deriva din stilurile folk din sudul Statelor Unite si viata cowboy-lor din vestul sålbatic. Chitara, banjo-ul si mandolina sunt instrumentele care acompaniaza acest curent, ajuns în America din Europa, având multe conexiuni cu muzica scotiana si cea irlandezå. Acest gen muzical s-a dezvoltat în forma primara americana în doua directii: country traditional si un curent mai comercial, de popcountry.

Cover -  La începutul anilor ’50, multi artisti americani au înregistrat cântece country, populare, într-o versiune proprie. Apoi, artistii albi, ca Pat Boone, au preluat si înregistrat cântece R&B, pe vremea când posturile de radio nu difuzau piese ale cântåretilor de culoare. Acum, un „cover“ este o simplå versiune a unui cântec, interpretat si înregistrat de altcineva decât artistul original.

Cubop -  Un amestec de ritmuri cubanezo-caraibiene cu jaz-ul americano-african, care s-a dezvoltat la sfârsitul anilor ’40.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements