Un produs Blogger.

Delta blues - Demo - Disco - Discography (discografie) - Doo-wop

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Delta blues Blues american din zona Mississippi Delta, din sudul Statelor Unite. Pionierii acestui gen, Robert Johnson, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, James Cotton, Son House si Elmore James s-au nascut toti în aceasta regiune, la începutul secolului 20.

Demo O înregistrare demo (de la demonstrativa) este cartea de vizita a artistilor sau a DJ-ilor în cautarea unui contract cu o casa de discuri sau, respectiv, a unui loc de munca într-un post de radio. Înregistrarea este facutå în general pe casete.

Disco Cuvântul provine de la termenul francez „discothèque“, care în traducere literala înseamna „biblioteca de discuri“. S-a raspândit având intelesul de club de noapte cu muzica de dans înregistratå.

Discography (discografie) Discografiile sunt cataloage de muzica ce consemneaza toate înregistrarile facute de un anumit artist sau grup. Alte detalii cuprinse în acest gen de cataloage sunt: data înregistrårii, casa de discuri si durata. În unele cazuri sunt trecute si tipul benzii si studioul de înregistrare.

Doo-wop Grupuri a-capella ce cântau în anii ’40 – ’50 în orase ca New York si Philadelphia pe strazi, la metrou si în piete, folosind silabe fara sens ca „doo – wop“ si „sh – bop“, pentru a tine ritmul în lipsa instrumentelor. Acest gen de muzica a devenit ulterior cunoscut si comercial, iar grupuri ca The Flamingos sau The Chords au fost catalogate ca trupe „doo-wop“.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements