Un produs Blogger.

Easy listening - Electric blues - EP - Extended mix

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Easy listening - Gen muzical reprezentând balade vocale sau instrumentale usoare, interpretate pentru relaxarea ascultatorului si nu pentru a-i atrage atentia prin muzica sau versuri.

Electric blues - Stil blues care s-a dezvoltat atunci când muzicienii de Delta blues au început så migreze spre Chicago si sa foloseascå chitari electrice si bass. Este cunoscut si sub numele de Chicago blues.

EP - EP, sau extended play, indica la origine o înregistrare în format single care continea mai mult de o piesa pe fiecare parte. La început, suportul pentru aceste înregistrari era discul de 7 inci si 45 rpm (adica rotatii pe minut). În anii ’70 çi ’80 s-a trecut la discurile de 12 inci (varianta de LP). Astazi acest termen se pastreaza, chiar daca înregistrarile sunt facute pe CD.

Extended mix - Este o versiune mai lunga a unei piese, realizatå prin adaugarea unui „intro“ instrumental mai lung sau a unui pasaj instrumental la mijloc. Aceastå tehnica a început sa se dezvolte înca din anii ’70 – ’80, în cântecele dance care au fost produse în diverse variante de lungime. Astazi, o astfel de înregistrare trebuie så aiba cel putin 10 minute si se foloseste în cluburi sau discoteci.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements