Un produs Blogger.

Garage band - Gold record - Gospel - Goth - Grunge

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Garage band Este denumirea ce se da unei trupe care cânta doar pentru amuzament, fara a avea o pregatire profesionala. Rock & roll-ul neprelucrat, nefinisat si care da senzatia de neprofesionalism este adesea numit „garage band music“.

Gold record Gold record (discul de aur) este o distinctie acordata, ca si discul de platina (Platinum Record),de RIAA (Recording Industry Association Of America). În Statele Unite, discul de aur este oferit unui single vândut într-un milion de exemplare si unui album vândut într-o jumatate de milion de exemplare. De la tara la tara, organismele care ofera aceste distinctii sunt diferite, ca si cifra vânzårilor la care se acorda (acestea în functie de numårul de locuitori).
Gospel Muzica religioasa a negrilor din sudul Statelor Unite, dezvoltatå încå de la sfârsitul secolului al 19-lea si preluatå de bisericile baptiste ale negrilor din secolul nostru.


Goth Stil muzical al carui nume a devenit uzual la sfârsitul anilor ’70, referindu-se la trupe ca Joy Division, Bauhaus si, în special, Siouxsie Sioux, care au folosit termenul de „gothic“ pentru a descrie noul lor sound. La modul general vorbind, muzica lor era una întunecata, înfricosatoare si introspecta, venind ca o alternativå la stilul disco. Artistii goth purtau haine negre si bijuterii de argint. Acum, acest stil acoperå o arie mai largå a spectrului muzical, incluzând trupe ca The Fields Of The Nephilim si asa-numita „mellow-goth“, Dead Can Dance.

Grunge Un sound muzical dezvoltat la începutul anilor ’90, în Seattle. În contrast cu superproductiile muzicale ultracomerciale, grunge-ul a adoptat stilul productiilor care suna mai dur, mai „suparat“ si pasional si evidentiaza pesimismul si anxietatea tinerilor. Pionierii acestui gen sunt Pearl Jam si Nirvana.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements