Un produs Blogger.

Jam session - Jaz (jaz) - Jive - Juke Box

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Jam session - La început asa se numeau adunarile diverselor grupuri de muzicieni de jaz din cluburile anilor ’30 – ’40, care cântau împreuna numai pentru a improviza. Acum, termenul denumeste un simplu numar de muzicieni (care nu fac parte toti din acelasi grup), care improvizeaza împreuna pe o anumita tema.

Jaz (jaz) - La nasterea sa, la începutul secolului XX, jazul era un idiom pentru un gen muzical dezvoltat din ragtime, blues si muzica populara americana a acelor timpuri, la care se adåugau noile ritmuri sincopate, ansambluri polifonice si improvizatii solistice. A generat o serie de stiluri care s-au dezvoltat în functie de regiunea în care au aparut si de dialectul vorbit. Printre acestea se numara swing, bebop, cool jazz, free jazz, fusion etc.

Jive - Este un alt cuvânt pentru jaz. În anii ’30 era denumirea pentru stilul energic de dans pe muzica de jaz. Jive mai este sinonim cu a deceptiona, a deziluziona, a-si bate joc de cineva (în 1928, Louis Armstrong cânta : „Don’t Jive Me“. De asemenea,jive mai este si un alt termen care denumeste marijuana.

Juke Box - Termenul a apårut în anii ’30 în Statele Unite si denumeste o masina prevazutå cu un gramofon, care functioneazå cu monede (tonomatul). Localurile în care functionau aceste masini se numeau „juke-houses“. Masina înlocuia muzicienii, pe care localurile nu si-i mai puteau permite, si era dotatå cu discuri de jaz si muzica populara (folk, country).

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements