Un produs Blogger.

Hard Rock/Heavy Metal - Hip-hop - House music

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?


Hard Rock/Heavy Metal - Introducerea distorsiunilor de chitarå la jumatatea anilor ’60 a creat o baza comuna pentru rock-ul cu orientari din blues si rock-ul psihedelic. Rezultatul a fost un rock agresiv, predominat de riff-uri de chitara. Tonalitåtile mai largi oferite de distorsiuni si alte efecte specifice, coroborate cu un rol mai amplu al tobelor si al basului, au condus la ceea ce astazi numim hard rock. La jumatatea anilor ’60, The Yardbirds si The Who s-au numarat printre primele grupuri care foloseau feedback-ul si distorsiunea în concerte si în înregistrårile de studio, creând astfel un sunet complet nou prin explorarea posibilitåtilor chitarilor electrice, a efectului wah-wah, a amplificatoarelor si a reverbului. Aceste trupe au pregatit terenul adevaratilor pionieri ai genului ca: Led Zeppelin, Cream, Jimi Hendrix, Steppenwolf si Deep Purple, care l-au dezvoltat pânå la perfectiune. În decursul timpului, artisti ca Van Halen, Blue Oyster Cult, Aerosmith, Bad Company, Scorpions, AC/DC, Tesla, si Guns N’ Roses au facut cariera în spiritul hard rock/heavy metal. Pe masura ce hard rock-ul devenea mai agresiv, fanii genului deveneau si ei o grupare cu tendintes si atitudini specifice. Prin adaugarea a tot mai multe efecte, marirea vitezei si cresterea volumului sonor, hard rock-ul constituie baza formårii în anii 80’-90’ a unor genuri ca Speed Metal, Thrash Metal, Death Metal etc.

Hip-hop - Uneori folosit si ca sinonim pentru rap, hip-hop este termenul generic care cuprinde socialul, moda, muzica si subcultura dance a tinerilor americani (în general a celor de culoare si a latinilor). Rapul, break-dance-ul, graffiti-ul, cluburile cu DJ si îmbracamintea sport fac parte din experienta hip-hop.

House music - Descinde din muzica disco çi este un important element al scenei cluburilor de dance ale jumatatii anilor ’80. House çi-a luat numele de la petrecerile de noapte care aveau loc în depozitele (în englea „warehouses“) din New York, dar mai ales în cele din Chicago, la care DJ-ii mixau fragmente din piese care se interferau. Muzica house se bazeaza mai mult pe atmosfera si mai putin pe text.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements