Placinta cu carne de miel
-400 g fainå
-4 oua, 100 g unt, 50 ml ulei
-2 legaturi de ceapa verde
-o legatura de marar
-100 ml vin alb sec, sare, piper
Ceapa se toaca marunt si se înabusa, la foc mic, în ulei cu putina apa, apoi se adauga carnea tocatå. Dupa ce s-a calit carnea, se toarna vinul si se condimenteaza, lasându-se sa mai fiarba înabusit un sfert de orå. Când se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata si se amesteca, lasându-se sa se raceasca. Din faina, oua si sare se prepara un aluat, care se împarte în doua foi mai groase. Se unge o tava cu unt, inclusiv pe margini, se asterne o foaie, care se unge si ea cu unt, apoi se întinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie. Se unge deasupra cu unt, dupa care se coace o jumatate de ora în cuptorul încins, la foc moderat. Se serveste cu ceapa verde sau ridichi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu