Un produs Blogger.

Ce insemna Martisorul copilariei mele

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Pe langa o pregatire a costumului si o formare a listei de colege carora le erau destinate martisoarele mai era si atentia din partea mamei pentru tovarasa invatatoare.

Toate bune si frumoase pana dimineata cand ieseam cu mama de mana.
Afara o intreaga cavalerie inarmata cu flori si pungute ( oare se se aflau in ele nu am stiut niciodata ) si toti urmam drumul spre scoala.
Aici lucrurile prindeau o intorsatura ciudata. Iti primeai floricelele si le ofereai tovaresei.
Dupa ora o alta oferire de pungute ( de ceea ce spuneam mai sus ) erau date in colturi de clasa de mame. O parte dintre mame, cele mai avute aveau trecere la tovarasa indemnand in soapta ca tovarasa sa fie mai ' atenta ' cu respectivii elevi.
Atentia asta le aduceau premii, coronite si mai toata ziua erau laudati.
Martisorul a insemnat vreodata o sansa prin care un parinte isi ' insemna' singur in carnetul de note al copilului meritele recunoscute de tovarasa invatatoare?

Si acum este la fel. Intotdeauna se vor gasi parinti simtiti care vor intelege ca trebuie oferit intotdeauna mai mult pentru ' educatia ' copiilor lor.
Ceea ce insa nu vor intelege ( sau poate vor intele dar nu pot sa se dezvete , daca asa au vazut la parintii lor ) este ca martisorul trebuie inteles in forma lui simbolistica incercand sa-l ofere doar pentru ca intelege ce simbolizeaza.

A ascunde plocoane de fiecare data in spatele unei flori nu inseamna ca-l vei ajuta sa simta si placerea de a darui acea floare.
O foare are un parfum, iti trezeste o stare cand o oferi , cheama un om caruia i-o poti oferi..

Poti cumpara o floare dar nu si recunostinta celei careia i-o poti oferi fara ca acea floare sa nu produca oligatii, ci numai bucurii.

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements