Un produs Blogger.

Piciorul diabetic si Unghia Incarnata

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

Persoanele care sufera de diabet zaharat
necesita o ingrijire speciala a membrelor inferioare.

In aceasta afectiune poate sa apara afectarea terminatiilor nervoase a nervilor, precum si afectarea vaselor sanguine mici, care au ca rezultat diminuarea sensibilitatii la nivelul piciorului, astfel ca leziunile aparute la acest nivel pot fi usor trecute cu vederea .
Leziunile vaselor sanguine, scad in timp fluxul sanguin la nivelul piciorului, astfel ca leziunile, bataturile, unghiile incarnate, au un risc crescut de infectie.
Orice leziune, chiar minora, poate determina ulceratii si se poate suprainfecta.
In cazut aparitiei unghiei incarnate la o persoana care sufera de diabet nu este recomandata interventia chirurgicala care inlatura marginea unghiei incarnate sau chiar inlaturarea completa a unghiei .
O alternativa recomandata in aceasta situatie este 3TO Spange, deoarece aplicarea sarmulitelor pe unghie nu produce sangerare.

Este important ca persoanele cu diabet sa foloseasca incaltamintea potrivita, comoda, sa fie mereu uscata… sa lase piciorul sa respire.
O ingrijire si igiena adecvata a picioarelor in cazul persoanelor cu diabet, poate preveni aparitia unor complicatii ale diabetului precum sunt si unghiile incarnate.

continuare.... 

Din partea casei:

2 comentarii:

Hrista spunea...

bun articol

Pediall spunea...

Sper sa fie de ajutor .multumesc.

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements