Un produs Blogger.

INTERVIU: Studentul de la biblioteconomie luat la intrebari

Dai dovada de simpatie?

Iti place acest post?

1. Cu cine avem onoarea sa ne prezinte cateva franturi din experienta sa de blogger ?

Sorana Ciovica si Cristina Huidiu.

2.Blogul s-a transformat pe rand de la o simpla pagina de internet la o adevarata opinie marcanta in viziunea online.Cum se numeste blogul tau?De cand ai acest blog?

Blogul nostru se numeste "Manifestul studentului de la biblioteconomie" si il administram de pe 2 septembrie 2009.

3.Cum iti descri blogul in fix 10 cuvinte?

Putina cultura, ceva carti, multa tehnologie, un strop de umor si creativitate.

4.Care crezi ca este cea mai buna modalitate de a atrage cititorii , implicit de a avea trafic pe blog?

Exista mai multe modalitati. In primul rand conteaza atitudinea, daca esti sincer cu tine insuti si cu ceilalti apoi, apoi pasiunea - poate sa fie un blog de nisa, subiecte invechite sau outdated, dar atata timp cat scrii din placere si nu pentru un alt scop, cititorii simt acest lucru si revin. Apoi trebuie sa vorbim de partea tehnica si anume, tipsurile pe care le gasim in numar mare pe Internet, precum rediscutarea subiectelor de interes, promovarea blogului si a articolelor etc.

5.Ce insemna a scrie pe blog atunci cand ai postat primul articol in blog?

Imi aduc aminte ca am avut ceva emotii. Nu prea stiam atunci multe lucruri si simteam ca pasesc pe un teritoriu necunoscut. In timp, ne-am perfectionat amandoua si putem sa spunem ca am evoluat.

6.Ce ai inteles in plus fata de acea perioada de inceput cand ai scris primul articol fara de astazi,cand esti la al n-lea articol postat in blog?

Foarte multe, pur si simplu vorbim de o maturizare a blogului, a articolelor. Abordarea o facem altfel, incercam sa oferim mereu doua pareri diferite, articolul sa fie obiectiv atunci cand se poate, am descoperit si trolii si am invatat ca nu au importanta si multe alte lucruri pe care e aplicam instinctiv, nici nu ne mai gandim la ele.

7.Ce sfaturi ai oferi unei persoane care si-ar incepe astazi un blog si ti-ar cere niste sfaturi ( nu fi zgarcit cu raspunsul la aceasta intrebare )

I-as spune sa fie sincer, sa scrie din placere, sa alterneze subiectele articolelor daca poate, sa scrie indiferent ce ar spune unii si altii, sa incerce sa-si cunoasca cititotii, sa stie care sunt punctele forte si slabe ale blogului, sa se alieze cu alti blggeri, sa nu se interiorizeze numai pe blog, ci sa se intalneasca cu alti blogeri si in viata reala, sa ignore trolii si sa-si selecteze comentariile, sa incerce sa aduca ceva nou prin blogul sau, prin articolele sale, sa sprijine alti bloggeri, in special pe cei noi si sa fie atent si la continut, inca legislatia nu este una stabilita, dar sa incerce atunci cand scrie de exemplu despre companii, exemple negative, sa nu puna intreg numele companiei ca sa nu fie dat in judecata mai apoi, de asemenea sa incerce sa scrie corect si sa ofere mereu sursa preluarii daca este cazul, sa nu astepte rezultate imediate...
Sunt foarte multe lucruri, dar cel mai sigur le inveti singur, pe pielea ta, decat sa le auzi de la altii. Multe dintre sfaturi ar tine de etica, dar depinde de fiecare...daca el considera promovare prin trimiterea spamurilor sau agresarea prietenilor cu articole...
Tine de fiecare si de specificitatea blogului, in momentul in care un blogger alege sa fie anonim lucrurile devin mai permisive.

8.Care este tema centrala despre care ai vrea sa vb in postari si discutii mai dese?

Imi place foarte mult sa-mi spun parerea despre cartile pe care le-am citit si mi-ar placea sa am comentarii in care sa aud alte opinii, aspecte pe care eu nu le observasem. De asemenea, imi place sa ating subiecte din social media si tehnologie, unde am simtit ca cititorii blogului le citesc, dar ocolesc comentariile.

9.Aceste raspunsuri se vor posta in 99boguri si dorim ca acest articol sa poarte un titlu ales de tine.Ce titlu ai pune acestui set de intrebari?

Studentul de la biblioteconomie luat la intrebari

10.Aceste intrebari si raspunsuri se vor posta in 99bloguri purtand un titlu ales de tine la punctul 9.La aceste intrebari vor raspunde si alte persoane.Te rog scrie o intrebare la care va raspunde cel care va completa intrebarile de mai sus plus intrebarea ta.(indiferent de tema,interes..o intrebare la care sa raspunda urmatorul)

Ai avut vreodata intentia de a renunta la blog, dar ai ales totusi sa continui?


Nota* Acest articol Studentul de la biblioteconomie luat la intrebari a fost adaugat in 99bloguri prin optiunea adauga interviu

Din partea casei:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Advertisements

Advertisements